It is currently Sat Nov 16, 2019 4:40 pm



Reply to topic  [ 5 posts ] 
 Are there any amplifiers that pass-through 720/120Hz signal? 
Author Message
One Eyed Hopeful

Joined: Wed Jan 28, 2009 7:52 am
Posts: 9
Reply with quote
Hi,

I thought that the new HDMI 1.4 amps would also pass-through a 720/120Hz signal, but seems that I was wrong. Too bad I already bought a Yamaha amp...

So.. Looking for an amp that will successfully pass through a 720p/120Hz signal to my Acer H5360?


Thu Apr 14, 2011 6:19 am
Profile
Certif-Eyed!

Joined: Sat Sep 22, 2007 3:11 am
Posts: 642
Location: Valencia (Spain)
Reply with quote
do you mean that you are using a sound amplifier to reach longer distances?

_________________
Zalman Trimon ZM-M220W / Acer H5360 with Another Eye2000 shutters / nVIDIA GTX760


Thu Apr 14, 2011 6:56 am
Profile
Petrif-Eyed
User avatar

Joined: Sat Apr 07, 2007 4:34 pm
Posts: 2909
Location: Sweden
Reply with quote
If you're running 3d-vision you might encounter problem because the amplifier might switch the edid info in the hdmi. It's a possibility but i'm not 100% sure it's a fact with all amps.

_________________
Mb: Asus P5W DH Deluxe
Cpu: C2D E6600
Gb: Nvidia 7900GT + 8800GTX
3D:100" passive projector polarized setup + 22" IZ3D
Image


Thu Apr 14, 2011 11:12 am
Profile
3D Angel Eyes (Moderator)
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 8:18 pm
Posts: 11394
Reply with quote
Doesn't Nvidia 3D Vision use Dual-Link DVI?

_________________
check my blog - cybereality.com


Sat Apr 16, 2011 7:19 am
Profile
One Eyed Hopeful

Joined: Wed Jan 28, 2009 7:52 am
Posts: 9
Reply with quote
Umm,

I'm just trying to use my amp as a hdmi switcher, and you don't need dual-link with 720p, it's only required for >720p resolutions. Of course I did the .inf trick to enable 1280x720p/120Hz but still no avail.

Yamaha tech support explained it to me, their amps can't pass through a 120Hz signal, since it isn't a standard signal... Now I bought a new Yamaha amp that should work, but found out that only the USA version can pass through 120Hz signal. I enquired Onkyo about this, and they said none of their amps pass through a 120Hz signal. This is pure pain.

If anyone knows any HDMI switches, or amps, that have been proven to pass through a 1280x720/120Hz signal, please chime in!


Sat Jul 16, 2011 9:04 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Tbot and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by STSoftware.