It is currently Sat Nov 16, 2019 4:44 pm



Reply to topic  [ 4 posts ] 
 DIY DK1 NEEDS HELP 
Author Message
One Eyed Hopeful

Joined: Fri Apr 03, 2015 10:11 pm
Posts: 4
Reply with quote
Hello everyone, my names Dawson.

i've been trying out different ways to make a virtual reality headset.

I have come across a page selling both a tracker and lcd driver with the oculus dk1 firmware already on it.

now i have two problems i hope you can help we with.

1. The screen is white. the seller has told me this could be a power supply problem? i have tried different power supplies and ive had no luck, maybe i dont have the right one? i had the same board without the oculus firmware and it worked fine with my power supplies?

2. The 3dof tracker is going haywire, it thinks that the orientation is upside down? and it also has some drift aswell?

i hope someone can help me with this as i have read a few threads here with similar set ups. ( im only new to IT )

here is some pictures of the headset i am using. The case is a colorcross and the screen is a 7 inch 1280x800

Image

Image


Image


Fri Apr 03, 2015 10:27 pm
Profile
Cross Eyed!

Joined: Tue May 13, 2014 10:56 pm
Posts: 113
Reply with quote
DAWKY wrote:
Hello everyone, my names Dawson.

i've been trying out different ways to make a virtual reality headset.

I have come across a page selling both a tracker and lcd driver with the oculus dk1 firmware already on it.

now i have two problems i hope you can help we with.

1. The screen is white. the seller has told me this could be a power supply problem? i have tried different power supplies and ive had no luck, maybe i dont have the right one? i had the same board without the oculus firmware and it worked fine with my power supplies?

2. The 3dof tracker is going haywire, it thinks that the orientation is upside down? and it also has some drift aswell?

i hope someone can help me with this as i have read a few threads here with similar set ups. ( im only new to IT )

here is some pictures of the headset i am using. The case is a colorcross and the screen is a 7 inch 1280x800



Try a 12v 1 or 2 amp power supply, center is positive, the white screen may be due to the "flexible flat cable"

http://en.wikipedia.org/wiki/Flexible_flat_cable

being lose, the "tracker is going haywire" could be two different things, one is it's not set for the correct orientation, instructions are over at:

https://github.com/yetifrisstlama/Foculus_Rift_Tracker_STM32F3DISCOVERY


Quote:
To calibrate the Gyroscope for zero-offset (which reduces drift), place the STM board on a flat surface and push the blue "USER" button for less than 1 second. Make sure that the board absolutely does not move while the calibration is in progress. The data is permanently stored in FLASH memory and retained after power down.

To change the reported coordinate system and hence the orientation of the board, push the "USER" button for > 1 second. Then you will be able to select one out of 8 preconfigured orientation settings, indicated by the blinking LED. After pushing the "USER" button again for > 1 second, the setting is also permanently saved to FLASH memory.

One of the following orientations can be chosen at the moment:

-------------------------------------------------------
LED label Orientation
-------------------------------------------------------
LD3 (Red) LEDs toward user USB down
LD4 (Blue) LEDs toward user USB right
LD5 (Orange) LEDs away from user USB down
LD6 (Green) LEDs away from user USB up
LD7 (Green) LEDs up USB toward user
LD8 (Orange) LEDs up USB away from user
LD9 (Blue) LEDs up USB to users right
LD10 (Red) LEDs up USB to user right
-------------------------------------------------------


the other cause could be interference from electronics or the tracker is to close to something metal.


Sun Apr 05, 2015 1:04 am
Profile
One Eyed Hopeful

Joined: Fri Apr 03, 2015 10:11 pm
Posts: 4
Reply with quote
Thank you for the reply.

I was unsure how to calibrate the gyroscope. But thank you for the information

And as with the screen and the cable, it was in the same orientation with the same driver (without oculus support) and it worked fine

I have a 12v 1a and a 12v 1.5a and neither helped. I hope it's just a faulty part.


Sun Apr 05, 2015 5:07 pm
Profile
One Eyed Hopeful

Joined: Mon Feb 10, 2014 4:48 am
Posts: 48
Reply with quote
You should leave it flat on a table when you run the caibration pressing the porper button on the tracker (not in the software)


Fri May 08, 2015 1:16 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by STSoftware.