It is currently Sun Dec 15, 2019 3:04 am



 [ 4 posts ] 
 "No Device Attached" help?! I would be 4-ever grateful !!! 
Author Message
One Eyed Hopeful

Joined: Wed Sep 03, 2014 12:07 pm
Posts: 2
Hi everybody,

I have the "No device Attached" problem and it is killing me !!!.
I really hope that there is somebody "out there" who can help me sort this problem out. I have been searching/reading alot,
but It did not got me anywhere.

I have written everything down i have went through thus far as best i can. (sorry for my bad english)

I have been following the VR rev since the Oculus Kickstarter days and I have been looking forward to getting my DK2 for months!
It arrived yesterday morning and Since then I have not got it to work. I have never been so dissapionted.

The light on my DK2 never changed form amber to blue, it was flickering at one point but I cant remember when this happend.
The light on my camera was never lit. I have also never seen the screen in the DK2 lit, and I have changed display modes, witch did nothing for me.

I have been searching/reading alot on the forums and testing a lot of recomanded "solutions".
I do not have USB 3.0 ports on my motherboard.

Maybe it's a USB port conflict issue. I think that I do know how/where to find the location where i can reset/deinstall USB drivers,
but i do not know witch usb drivers belong to what hardware.
Therefore i do not know if it is safe to just start deinstalling them without critical hardware to stop working.
If you, or somebodyelse, can clarify this for me, this would be great.

I have been in the event viewer, and found this error:
Error: [TrackingManager] Unable to create detected HMD sensor device
(i have not seen the Misplaced LED light error the some people have got)

I have also tried a patch that sombody made that fixed this problem for a lot of people.
It was a patch for the OVRservice_x86
This did not work for me either. When I used it, I got this error:
(if sombody knows how to use the patch in a way this does not happen, please enlighten me)

Windows Script Host
Script: C:\Program Files
(x86)\Oculus\Service\Launchandrestart.vbs
Line: 34
Char: 2
Error: The system cannot find the file specified
Code: 80070002
Source: (null)

Furthermore I have tried all the basic stuff, multiple times, like reinstalling everything, restarting computer,
swiching usb ports, shutting service on/of in the taskmanager and updating GPU driver.
I do not know if I did everyting in the correct order if there is such a thing in this matter.
So again if sombody has advise in this matter, please enlighten me.

My pc does not have a HDMI port, so I am using the DVI converter.

I really hope its not hardware related in my case,
and I do not know how to check this other then trying all the solutions to the fixable problems.

My Pc specs are:
Win 7 64 bit, CPU i7 950, Nvidia GTX 460, Motherboard ASUS Rampage II GENE.

Would it make sence to do a clean windows install. And if so, do I have to do enything in particulary during the (de)installation proces of windows,
to also whipe the USB drivers or other conflicting drivers?

It would be great is I can help resolve this problem because I cant stand the sight of the DK2 on my desk doing nothing.
I am so dissapointed but right now I have the feeling that there is not al lot more that I can try,
therefore I really hope sombody can suggest something that I can try.

-- Mark


Wed Sep 03, 2014 12:14 pm
3D Angel Eyes (Moderator)
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 8:18 pm
Posts: 11394
Can you try closing out the Oculus runtime and then running the service manually as admin?

The file is in C:/program files(x86)/Oculus/

Pick either x86 or x64 and right click, run as admin.

_________________
check my blog - cybereality.com


Wed Sep 03, 2014 11:58 pm
One Eyed Hopeful

Joined: Wed Sep 03, 2014 12:07 pm
Posts: 2
Eureka! New HDMI to DVI cable did the trick !
I bought a simple TV HDMI to DVI cable in a hardwarestore. No converter but HDMI one end DVI other end.
So gratefull that it wasnt the internal hardware of the DK2 :)

cybereality tnx for the support man. I really apriciate it !!


Fri Sep 05, 2014 8:34 am
3D Angel Eyes (Moderator)
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 8:18 pm
Posts: 11394
Glad to hear you fixed it (though I can't really take any credit).

_________________
check my blog - cybereality.com


Fri Sep 05, 2014 10:20 pm
Display posts from previous:  Sort by  
   [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by STSoftware.