It is currently Fri Dec 13, 2019 3:21 am



Reply to topic  [ 8 posts ] 
 VGA to HDMI converter for the Oculus Rift 
Author Message
Petrif-Eyed
User avatar

Joined: Sat Jan 09, 2010 2:06 pm
Posts: 2255
Location: Perpignan, France
Reply with quote
I don't think I've seen this posted here yet :
https://plus.google.com/114595411282381 ... ePP7tuHqWi

Jan Ciger wrote:
#VGA2HDMI converter for #OculusRift

I had a bit of a dilemma, because none of my laptops has an HDMI output, only plain VGA. Oculus Rift unfortunately doesn't support analogue VGA, only digital HDMI or DVI connections.

However, I have found this:
http://dx.com/p/vga-to-hdmi-video-converter-71815

After two weeks I have the device on my desk, just tested it with the Rift and it works great. If you need to connect Rift to an older PC with only VGA output, this is a decent solution that works, especially for $31. Certainly beats having to buy a new laptop :)

Just beware that you will have to replace the power adapter, the one shipped with the box has an US plug (two flat prongs). Fortunately the device has a standard 5V DC barrel jack at the front side, so no problem.


Tue Jun 25, 2013 7:11 pm
Profile WWW
Petrif-Eyed
User avatar

Joined: Sat Sep 01, 2012 10:47 pm
Posts: 2708
Reply with quote
This looks like a useful Rift accessory. I ordered one. Thanks for the info.

_________________
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License. Image


Tue Jun 25, 2013 9:28 pm
Profile
One Eyed Hopeful
User avatar

Joined: Fri Dec 06, 2013 9:23 pm
Posts: 3
Reply with quote
i had the same idea to buy a vga to hdmi converter too and i seem to have bought the same model too, which is great because mine wont work with either DK1/DK2. i looked around and cant find any answers as to why it wont.

I'm using a Toshiba protege m70 (old i know) only VGA port windows 7 32bit with a mobile intel 4 series express chipset with latest driver. the display settings window shows monitor 2 as "VGA TO HDMI" 1920x1080 60hz but screen remains black. i have tried a number of methods like make primary, extended, clone, disable laptop screen, enable vga, projector only, ect and nothing seems to work.

i thinking of just buying a new laptop with a hdmi port will be less frustrating since i want to play basic vr enabled games like ARMA, Quake2 and others with friends.
any help or suggestions would be great.


Tue Dec 23, 2014 5:58 pm
Profile
Cross Eyed!
User avatar

Joined: Sun May 25, 2008 1:42 pm
Posts: 160
Reply with quote
I ordered two for my dual panel hmd project, it would be nice when it worked with RiftUp too, then it would be posiibility of upscaling...will see.


Wed Dec 24, 2014 7:08 am
Profile
Cross Eyed!
User avatar

Joined: Sun May 25, 2008 1:42 pm
Posts: 160
Reply with quote
Hi, ist it working with dk2 too?


Wed Dec 24, 2014 9:23 am
Profile
One Eyed Hopeful
User avatar

Joined: Fri Dec 06, 2013 9:23 pm
Posts: 3
Reply with quote
unfortunately no, I've tried on different machines with VGA ports and it's still not working.
may just have bought an EL cheap'o brand that never would have worked in the first place, i've seen a number of VGA-HDMI converters on Ebay so ill probably get a more expensive one this time.

wish the one i got worked though, i finally got my combat vest and fitted my Razer hydra on the back with the laptop, Dk2 wired and ready, wiimote rewired into a td-2012 toy m16 with 9 button and trigger... and then the converter didn't work... tragic.


Wed Dec 24, 2014 4:05 pm
Profile
Cross Eyed!
User avatar

Joined: Sun May 25, 2008 1:42 pm
Posts: 160
Reply with quote
I think the problem is not in convertor self....dk2 panel orientation is different and the hdmi to MIPI bridge is sensitive to improper hdmi signal...
But primary is the problem in portrait panel I think..

I readed abour samsung gear vr and I think this is the way - high resolution and wireless, increase of bandwidth for picture transmission from PC and transfer of tracking to pc...and it is here working vr!


Wed Dec 24, 2014 4:23 pm
Profile
One Eyed Hopeful
User avatar

Joined: Fri Dec 06, 2013 9:23 pm
Posts: 3
Reply with quote
in a year or two it probably wont matter when the avagant glyph is released, but yeah i'd say it was the model i bought thats the problem.
this one seems like a winner "http://www.ebay.com.au/itm/VGA-YpbPr-Component-to-HDMI-Audio-Video-converter-Upscale-1080P-For-FOXTEL-Box-/231103698323?pt=AU_Television_Accessories&hash=item35ceda9593"

at least it has specification details like "Tranfer VGA/ YPbPr signal to HDMI Signal" and "Support Full HD 1080P Upscale function".

well i should be happy that i finally got this far, after 20 years of waiting to do this stuff at home and not at video arcades.

thanks man.


Wed Dec 24, 2014 4:36 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by STSoftware.